15.11.06

Inimesed tänavalt

Meenutasime Liisuga ükspäev kohtumisi kodutute, joodikute ja teiste vahvate (a)sotsiaalidega. Võiks ju arvata, et seoses minu Hiinalinnast evakueerimisega ei kohta ma enam eriti tihti habetunud punn-nägusid, aga võta näpust...
Kohtumisi on mitmesuguseid. Neid võib liigitada näiteks a)visuaalsed b)küsimus-vastus vormis ja c) vestlus.
A) Visuaalne - Kõndisin pühapäeva hommikul tööle. Ma ei mäleta, et oleksin eelmine õhtu kuskil nii kõvasti pidutsenud, et topsisõpru ära ei tunneks, aga Õnne tänaval vaarus mulle vastu üks pummi, "who gave me thumbs up". Kummaline vaatepilt karges sügishommikus. Tema kasuks räägib fakt, et mees ei ole oma kordinatsiooni veel täiesti ära joonud. Pöidla-töö nagu noorel jumalal!
B)Küsimus-vastus vorm - Siia kategooriasse on tuua mitu näidet. Kummalisel kombel leidsid mõlemad juhtumid aset Anne Feenoxi lähistel. Esimesel juhul küsis üks härrasmees minult ja Liisult vene keeles, et ega me ei tea, kas parasjagu on "vtornik" või "sereda"... Vastuseks tuli nagu ühest suust: "vaskresenja". Aeg lendab... Ei teagi nüüd kas tal oli veel 3 päeva aega või oli ta 4 päeva hiljaks jäänud. Arvata võib, et ta otsustas esiemse variandi kasuks.
Teine seik leidis aset jaanilaupäeval kui mul saatuse tahtel oli jalutada kaks musta koera. Kõndisime neljakesi - mina, Liis, Erwin ja Chako - Feenoxist linna poole ja vastu tulev meesterahvas läks näost valgeks, kaotas verest mitu promilli ja küsis väriseval häälel, kas neid ongi kaks või ta näeb nii topelt?
C)Vestlus - vestluseid on palju olnud. Kõiki enam kahjuks ei mäleta, aga siinkohal toon ära oma viimased jutud ühe Eedeni kandis liikuva eluheidikuga. Ette rutates võin öelda, et ilmselt tal ei ole peas kõik korras. Esimene vestlus toimus meie vahel umbes kuu aega tagasi kui ta lubas mu lasta tankidega neljaks tõmmata ja sõimas väga kõva häälega hooraks. Ei teagi kas ta oli kuskilt midagi kuulnud või sai ta sel samal hetkel ilmutuse, taevas avanes ja kõuehäälel teatati talle, et justnimelt minu näol ongi hooraga tegemist. Teine kohtumine ja hoopis teistsugune vestlus leidis aset eile. Onu tuli minu juurde ja hakkas rääkima mässust, Riia ründamisest ja kindralitest. Veidi seosetu aga üldjoontes täitsa huvitav teema. Jutu lõpetuseks teatas ta, et sellepärast ongi homme Läti iseseisvuspäev. Jäin hetkeks mõttesse ja ütlesin, et Läti iseseisvuspäev on 16.veebruar. Ta oli siiralt üllatunud, küsis miks siis pühapäeval lipud väljas olid (see seos jääb mulle veidi arusaamatuks, sest minul isadepäev ja Läti iseseisvus assosatsioone ei loo) ja siis ta tänas mind siiralt ja peaaegu pisarsilmi informatsiooni eest. Tänapäeval olevat informatsiooni väga raske saada.

Rõõmsate kohtumisteni!

1 kommentaar:

piiiia ütles ...

Muide. tuli välja et Läti iseseisvuspäev ei ole hoopiski mite 16. veebr. leedu oma on hoopis. Niiet tüüp tänas mind absoluutselt vale informatsioon eest.