30.11.06

Väljavõte Eesti Entsüklopeediast

Pub Zavood
Lai tn. 30
51005 Tartu
Tel: +372-744-1321
Avatud: E-R 11-04, L-P 18-04

Kultuspubi Zavood asub Tartus ning rahvasuu on sellest söögi- ja joogikohast ammustest aegadest alates lakkamatult lugusid jahvatanud. Tuntumad legendid pajatavad ajahüpetest, vedeliku import-ekspordist ja kolmapäevadest.
Igal jumala kolmapäeval (vt ka nädala keskpaik; enne neljapäeva) toimub Zavoodis eelmise nädalavahetuse lõpetamise ja järgmise alustamise tähistamine. Menüü koosneb peaasjalikult müstilisest võlujoogist nimega Kolmrockikahehinnaga.
Turismibürood soovitavad varakult kohale minna ja seeläbi kindlustada endale lauas istumise võimalus. Rahva lõbustamiseks ja kultuurielamuse täiuslikkuseni viimiseks on kohal kõik teadaolevad Zavoodi-klientide tüübid.
Tüüp nr1 - Vana rocki/hipi/kirjaniku peer. Tunneb ära aastate pikkusest raskest tööst kotti vajunud pükste ja silmaaluste järgi. Harilikult väga suhtlusaldis ja ei näi oma vanust hoomavat. Võib olla tegu ka eelpoolmainitud ajahüppe legendi peategelasega.
Tüüp nr2 - Stõuner. Tunneb ära äraseletatud ilmest ja sujuvatest liigutustest. Ühtset välimuslikku tunnust ei ole. Käib koos kaasstõuneritega tualettruumis või õues värsket õhku hingamas. Tihti.
Tüüp nr3 - Ajalootudeng. Kõige levinum külastajatüüp. Varieerub nii välimuselt kui käitumismaneeridelt.
Tüüp nr3 alaliik A - Nohik. Tunneb ära robottantsust ja teemavälistest teadlaste tsiteerimistest.
Tüüp nr3 alaliik B - Igal Kolmapäeval Kindlalt Kohal. Tunneb ära reipast sammust ja hingest õhkuvast rahust ning tasakaalust, sest see inimene teab stsenaariumi nagu oma viite sõrme. Õnnis teadmine kindlast tulevikust.
Tüüp nr4 - Tiineidžer. Ükski koht ei ole täiuslik. (Vt. ka reit.ee)
Tüüp nr5 - Vahetusüliõpilane. Tunneb ära eesti keele puudulikust oskusest (vähemalt õhtu alguses). Istub enamasti baarileti ääres.
Tüüp nr6 - Kadunud hing. Esialgu sulandub üldisesse rahvamassi, aga hommikul võib teda leida Leiunurgast (Vt ka pappkast leti all; kes otsib, see leiab).

Turistidele soovitatakse soojalt hommikuni vastu pidada, sest viimaseid vapraid ootab hommikune ühislaulmine makilindi saatel. Hümniks Nukitsamehest tuntud "Kodulaul".

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

miks mul on tunne, et ma olen seda kuskilt juba lugenud?

piiiia ütles ...

võibolla oled sa kuskil seda kogenud...

nadja ütles ...

hmm. ei ole ju ometi võimalik, et keegi suudab piiaga samasuguse teksti genereerida.

Anonüümne ütles ...

http://www.esnips.com/doc/5b126f76-80d9-42c4-ad4c-84594ee67c50

nadja ütles ...

ja üks uskumatu seiklus järgneb teisele...mina ei lähe enam zavvi.

piiiia ütles ...

uus nädal, uue hooga...

nadja ütles ...

see IKKK kategooria peaks ikka mitteajaloolastele ka laienema...