27.8.07

Special Olympics ehk Moodne viievõistlus

Esimene ala - Purjus-Parkour - eesmärgiks on püsida enam-vähem püsti. Kukkumiste eest miinuspunkte ei saa, aga hommikul võib põlve otsas verine noomitus olla. Kasutada võib kõiki linnamaastikul leiduvat, mis koduteele jääb. Rajalt eksimine on mõistlikuse piires lubatud. Üle aedade ronimise eest saab punkte ainult siis, kui aiaomanik pealt ei näe. Aia lõhkumise eest saab rahatrahvi.

Teine ala - Telliseheide - Selle ala esimesed punktid tulevad tellise leidmisega. Kui osalejaid on rohkem kui üks, tuleb valida erivärvi tellised, et hiljem punktide arvestamisel tülisid ei tekiks. Võistlejad loobivad telliseid niikaua kuni keegi saab vastu pead või tellis puruneb. Punkte jagatakse ebatõenäosusveojõu alusel (vt. Unprobability Drive).

Kolmas ala - Käru Kross - Võisteldakse tiimides. Üks lükkab ja teine istub kärus. Juhul kui kärus on peale olümpiasangari veel muu praht ja veider vedelik, siis kaotab kärus istuv võistleja. Lükkaja kaotab ainult siis, kui tal õnnestub käru ära kaotada.

Neljas ala - Joodiku kandmine. Vajalikuks rekvisiidiks on joodik. Võistleja saab punkti kirja kui ta on võimeline joodikut kandma vähemalt 5 sammu. Juhul kui sooritus piirdub 4 sammuga, punkte ei saa, aga lohutusauhinnaks on song.

Viies ala - Lukuaugu peitus - Võistlevad omavahel olümpiamängur ja lukuauk. Punkte saab juba puhtalt proovimise eest. Boonuspunkte on võimalik teenida õige võtmega lukuaugu püüdmise eest. Kuna targem annab järele, siis lõpuks saab alati ukse lahti.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

1) huiad tagasi! mul pöidlad üleval
2) piia! olen sind näind kõndimas. tere jah ma vist peaaegu elan sealkandis

Anonüümne ütles ...

Spordistatistikute meeleheaks teeks omalt poolt kokkuvõtte viimasest Special Olympics MM'ist.
Vastamisi old Piia ja Toša, võistluspaigaks võru tänav.
I ala. Purjus parkour.
Mõlemad osalejad alustasid tugevalt - noomituse sai Toša verise põlve näol. Üle aia ronimisel ronimisel ilmnes viga legendis ja seetõttu maandus võistleja vales kohas. Üle aia tagasi ronides see purunes ja esimesed miinuspunktid selle katse eest. Seis: Piia 0, Toša -1.
II ala. Telliseheide.
Võistlus algas Filosoofi tänava nurgalt. Piia punase ja Toša halli tellisega. Kolme heite tulemusena oli Piia edumaa Toša ees ligi 2m. Tošal andis tunda äsja parkouris saadud trauma. Neljandal heitel Toša kivi purunes, kust tulid ka miinuspunktid. Seis: Piia 1, Toša -2.
III ala. Käru kross.
Piia kärus, Toša pulkade taga. Rajaks kruusane põiktänav. Kärus olnud laga sisse astumise eest saab Piia miinuspunkti. Tošal on soolas teetanuse süst.
Seis: Piia 0, Toša -2.
IV ala. Joodiku kandmine.
Kandja: Piia, Joodik: Toša. Kuna meesvõistleja komplekstrauma pärast pidi Piia selle ala üksiküritajana läbima, lähevad ka kõik voorust saadavad punktid talle. Kandis küll ainult neli sammu, on kaasvõistleja raskekaal kergendavaks asjaoluks (87,6kg viimastel andmetel). Kaks punkti.
Seis: Piia 2, Toša -2.
V ala. Lukuaugu peitus.
Süvenev teetanus ei võimaldanud Tošal ka sellest alast osa võtta. Pärast pikka ponnistust kindlustas ka selle vooru punktid endale Piia.
Lõplik seis: Piia 4, Toša -2.