5.3.07

Aus amet ehk Ood Igavesele Tulele

Iga noore naisterahva elus tuleb aeg, mil ta on sunnitud tuld tõrjuma. Meie Avega võime uhkusega öelda - tehtud!
Kõik sai alguse sellest, et minu kallis väikeõde Ave "Skaudinaine" Tommingas tegi meile ahju Igavese Tule. Hetk hiljem murdis korstnajalast (või mis iganes selle nimi on) läbi Igavene Paks Suits.
"Seltsimehed, mida teha?"

"MIDA TEHA! MIDA TEHA! MIDA TEHA!"
"Võta tulekustuti"
"Ei tea, see on nii kallis..."

Jõudsime ühisele arusaamale, et raha ei ole elus kõige tähtsam. Edasi tutvusime pulberkustuti kasutusjuhendiga, mis ütles, et seiske tulekoldest meetri kaugusel. Õnneks oli seina ja ahjusuu vahel täpselt meeter, aga akrobaatikas oleme tugevad.
Esimene kord on ikka raske. Pulbrijuga pritsis ahjusuust sisse ja väljus kohe sama teed koos pahvaka tahma ja tukkidega. Nalja nabaauguni. Kasutusjuhendis ei olnud seda mainitud. Avasime aknad. Ave keetis pelmeene (huvitav on jälgida inimeste käitumist kriisisituatsioonis).
Panime joped selga ja hakkasime kämppima. Minul oli, jumal tänatud, mõtlemisvõime säilinud ja hüüdsin kõva ja selge häälega:

"Mina võtan magamiskoti!"
"Munn," ütles Ave.

Kuigi meil oli tekkimas ülelinna ellujäämislaager, siis tuusikusse kuuluva kohutusliku laagrilõkke süütamise isu ei olnud. Lõkkel, sital, olid omad plaanid. Leek lahvatas nagu lahtisest kõhust. Oh seda Igavest Tuld. Kuna olime tulekustutiga juba sinasõbrad, läks viimane kohe käiku ka. Paska terve tuba täis.

Edasi toimus kõik nagu populaarses lastefilmis "Siilike udus".
"Siiliiikeee..."

Helistasime vahepeal emale. Alguses läks närvi, pärast oli tal ka naljakas. Pottseppade infoliini numbrit ei õnnestunud hankida ja tegelikult - mida nemadki Igavesest Tulest teavad.

Tule Kolmandast Tulemisest ei hakkagi nii põhjalikult rääkima. Võib-olla tasub ära märkida vaid seda, et seekord läks Avel kops üle maksa ja ta pildus tulekollet pelmeeniveega.


Selleks ajaks oli kodusoojus juba linnapeale leekinud ja meil Avega ei jäänud muud targemat üle kui rahad kokku klappida ja poodi rummi järele minna.
Pisikese coca saime ka.

Vähemalt pelmeenid olid sitaks head.

3 kommentaari:

tikker ütles ...

muhahaa. te ikka oskate!

(kui rumm ja raha on otsas ning igavene tuli ikka ei põle, võite ju alati nadja juurde kämpima minna)

:D

Anonüümne ütles ...

Te teete asju vales järjekorras - kõigepealt rumm ning siis alles tuli ja muud eluohtlikud protseduurid.
Politseikroonikat ei ole näinud w?
Purjus peaga asju teha on ALATI ohutum. Ja isegi kui kukub ahjus mõni kivi lahti, siis tänu alkoholile oled sa lisaks profesionaalsele katlakütjale ka maailma parim pottsepp.

Anonüümne ütles ...

Soovitan korstnapühkijaga tulekolle üle käia, kui tahate blogipidamist jätkata :)