16.2.07

Gypsy Voodoo

Laupäev oli eriline nii mõnegi asja poolest. Esiteks loomulikult seepärast, et ma sain üle kahe kuu toidupoodi minna ja arutult tarbida. Tuntud söödikuna kasutasin mõistagi seda võimalust ja seadsin sammud Eedeni Konsumisse. "Mis ripakil, see ära" ja "Võõrast vara nõrkemiseni" motode kõrval omab mingi elu põhitõdedes ka suurt tähtsust fakt, et kvantiteet on kõvasti olulisem kvaliteedist. Seega ei saa ma öelda, et ma kuhjasin oma toidukorvi kõike head-paremat - pigem ikka võimalikult palju ja odavat. Olin just oma toiduhunniku tippu lisanud paari odavaid sokke ja seadsin sammud kassa poole, sest tundsin, et korvi vedamisest ilmuda ähvardav song oli lähedal.
Mind peatas "kena" mustlasnaine, kes vehkis mu nina all saiaga ja seletas midagi väga kiiresti arusaamatus keeles. Veidi aja pärast eristasin juba sõnu "kõht tühi" ja "kaks krooni". Vabandasin viisakalt, kuna mul tõesõna ei ole mitte kunagi sularaha. Mispeale hakkas kääbusmutike kätega jubekiiresti liigutama ja mingeid kummalise kõlaga sõnu lausuma. Mustlane needis mind ära. Mingi kuradi kahe krooni pärast. Eks ta ole. Ootan huviga, mis juhtuma hakkab. Eriti kuna mind on terve elu niigi jälitanud selline ebaõnn, nagu oleks ma kuidagi oma sünnihetkel kõik Rakvere haigla peeglid purustanud.

Kõik mustlased on ühte nägu. Seega ei saa ma kindlalt väita, et tegemist on sama tädiga, kes mulle suvel ennustada tahtis ja minu keeldumise peale saatis mind jälitama oma alaealise poja, kes mul Konsumist koduni kannul kõndis ja täiest kõrist "Lits!" karjus. Minu reputatsioon Hiinalinnas on peale seda intsidenti vähemalt kõigutamatult paika pandud.

Panin täna 2 krooni rahakotti. Igaks juhuks. Toidupood pole enam turvaline - minu pühapaika on rüvetatud! Ja seda ma ei andesta.

Uute kohtumisteni(loodetavasti),
Nadja

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Haha - "Lits!"
Mul tuli seda lugedes mingi loll naerukas peale. Tööpäev raisus jälle...

[kaija] ütles ...

töö juures puutun pidevalt taoliste mustlasmutikestega kokku. olen õppinud neid isegi eristama (kuigi nad on tõesti kõik ühte nägu ja ühesuguse häälega). põhiliselt üritavad nad midagi poest varastada, mistõttu ma neil pidevalt järgi kõnnin, või siis mult asju poole odavamalt kätte kaubelda. kui ma hinnaalandust ei anna, neavad nad mind maapõhja. üks mutt ütles lausa, et seetõttu mind poisid ei armastagi. mispeale ma sain elu-naerukrambid ja mutil jäi suu kinni. fun...

piiiia ütles ...

Mulle tahtis ka mustlane täna Eedeni juures enustada. Neil on seal vist pesa... Igatahes ma ütlesin, et ei usu sellesse, pärast mida meil oli üsna asjalik ja konstruktiivne vestlus teemal uskumisest. Lahkusime siiski sõpradena ja juhul kui ma ära neetud olen, siis ta tegi seda salaja.