28.10.07

Suusaretk Ja Tsirkus ehk Lähemalt Lauamängudest

Pärast seda, kui Siiri nõusid on pesnud, mängime me Jengat. Nõusid peseme me nimelt siis, kui veiniklaasidest on juba kohvi joodud ja muud üle ei jää. Nõudepesurest teadupärast kogu kööginõudeinventari ei mahuta, seega kuivatan mina praktilise tüdrukuna vahepeal nõud ära, et saaks teisi edasi pesta. Siiri seevastu eelistab nõude kuhjamist ülemise köögikapini. Võidab see, kes kohvitassi võttes ei märatse ja ülejäänud asjad terveks jätab. Eelis on siinkohal mängijatel, kes on nõude asetamise järjekorda jälginud ja meelde jätnud(loe: vaadanud, kuidas Siiri tööb teeb ja ühe silmaga lehte lugenud).

Öösiti mängin ma vahel telefonitsi Aliast. Ajalimiidiks on mängupartneri mobiiliaku kestvus või oponendi enda kestvus. Võitu ei taga siinkohal mitte ära arvatud sõnade arv, vaid meeskonnakaaslase isiku, asukoha ja eesmärkide väljaselgitamine.
Näidismäng:
Mina: "Kus sa oled?"
Tema: "Böääüüü..."
Mina: "??? Kus?"
Tema: "Zaoodih."
Mina:"Zavoodis?"
Tema: "Mmmmmh."
jne.
Aliase juures on tore see, et mängu tulemust ei saa kunagi ette ennustada ning purjakil meeskonnakaaslase püüdlikult artikuleeritud pudistamine ei jätaks isegi Soome vormelisõitjaid ükskõikseks. Ja Soome vormelisõitjad on minu jaoks kivinäo säilitamise etalonid.

Imagot saab mängida igalpool ja igal hetkel, kui tunned, et pead kellegile välja ütlema, mis sa temast õigupoolest arvad. Harilikult ei esine selles arvamismängus siiski küsimused, mille vastuseks oleks midagi nii tsiviliseeritut, et seda siin mainida saaks. Isiklikult olen seda mängu kõige tihemini mänginud Zavoodi ees ja skinheadidega.

Eesti Mälumängu saab mängida hommikuti. Teemakohane oleks see eriti siis, kui ärkad Viljandis, triipkood otsa ette kleebitud ning ei saa väga hästi aru, miks sa eelmisel õhtul Koidu Seltsimajas Reisile Sinuga saates osalesid. Samas saad sa väga hästi aru, miks sa ei võitnud.

Veel toredaid hommikumänge:
Domino - lahtiste otsade sidumine, jalasolevale ühele sokile paarilise leidmine.
Rummy - erinevate väikeste rahatähtede kombineerimine suitsupaki/makaronipaki saamiseks. Vihje: Kui kõik "klotsid" leti ääres otsa saavad, siis ei tasu "RUMMY!!!!" karjuda, sest nagu selgub - teised ei mängi.


7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jengast veel niipalju, et siiani on KÕIK nõud terveks jäänud. Ihaldatavat nõud kuhja alt hankides on lendu läinud aga lusikaid ja terariistu, mida on hiljem võimalik leida kas kraanikausi alt kapist (kummaline, aga tehnilistel põhjustel, mis on seotud meie köögimööbli disainiga, on võimalik, et ülalnimetatud asjad sinna satuvad)või oma varvaste pealt/vahelt. Kehavigastusi see riskantne lauamängi imelikul kombel veel tekitanud ei ole.

Anonüümne ütles ...

...ja kui juba jutuks läksi, siis äkki lugupeetud blogilugejad annavad teada, kas ma olen ainuke idioot, kellel siinne uus blogikujundus sinise asemel roheline on ja piltmosaiigist bännerit ei näita?

Anonüümne ütles ...

bännerit näitab, aga värv minuarust ongi roheline, või ei ole?

Anonüümne ütles ...

tegu on, indeed, rohelisega.
minul vähemalt.

nadja ütles ...

mul on küll sinine... vist.

piiiia ütles ...

mul on ka roheline

nadja ütles ...

siiri näeb ka minu arvutist siniselt. nii et värvipime ma ei ole. a noh, mis teha. õpime elama siis sellega, et igaüks näeb asju väheke erinevalt..