23.1.08

Liivimaa Reisijuht Jobudele - Illustreeritud

Läti on väike Läänemereäärne riik iidse ajaloo ja traditsioonidega. Siin asuvad turismiobjektid, mis pakuvad huvi igaühele. Järgnev reisijuht on koostatud Tartu jobusid ning piiratud ajalimiiti silmas pidades. Esimeseks reisiks piirdume ülevaatega Liivimaa osast.

*Kui te soovite nautida loodust – Autoturistile jäävad teepeale rahvuspargid, kiirevoolulised jõed, kui ka järved, mille kallastel on säilinud suured metsad. Jobudele, kes tunnevad huvi ajaloo vastu, pakuvad kindlasti huvi keskaegsed lossid ja muistsete lätlaste kultuur. Eraldi tooks välja Strencu psühhiaatriahaigla pargi... ...mis ahvatleb eriti mitmekesise loomastikuga. Läti suurtes avarustes on säilinud looma- ja taimeliigid, mis teistes Euroopa riikides on haruldused või isegi päris hävinenud.
*Kui te soovite ühendada meelelahutuse uute teadmiste omandamisega - külastage Riia vanalinna, kus leiate mitte ainult suurepäraseid arhitektuuri mälestusmärke, vaid ka kõige erinevamaid klubisid ja kõrtse. Parim järjekord jobudele on esialgu teha tutvust meelelahutusega ja mälestusmärkide ning arhitektuuriga tutvuda hiljem.

* Kui soovite Riias ööbida - Parimad hostelid jobudele asuvad kesklinnas võimalikult kergesti leitavate tänavate ääres. Mõistlik on eksimisvõimalust minimaliseerida. Toimetuse poolt järeleproovitud variant on Fun Friendly Franks. Kui turistide näol on tegemist eriti jobudega, siis saab seda kohta külastada vaid ühe korra. Soovitame, mitte inventari lõhkuda ja seintele emo-graffitisid mitte jätta.
*Kui soovite veeta tervendavat hommikupoolikut - Riias on palju kauneid kirikuid – nii vanaaegseid, kui ka kaasaegseid. Me pakume suurel hulgal võimalusi terviseparandamiseks ja aktiivseks puhkuseks. Kuna külastamisehetkel oli tervis üsna halb, siis pildimaterjal puudub.

*Kui soovite sportida - Läti linnad pakuvad kõige erinevamaid võimalusi turismiks – alates muuseumidest ja lõpetades spordivõimalustega. Iga Läti linn on ebatavaline ja teistest erinev – vaata, mida nad pakuvad! Palju võimalusi avaneb jobudele, kes armastavad ekstreemsporti. Soovitame tutvuda meelelahutusvõimalustega Sigulda bobirajal.



Läti kultuuripärand koosneb 3364st arhitektuurimälestisest, 2414st kunstimälestisest, 44st territoriaalsest ja linnaehituslikust mälestistest, samuti ka 111st ajaloomälestisest. Need moodustavad Läti arhitektuuri, arheoloogia (sealhulgas veealuse), monumentaalse, sakraalse ja tarbekunsti, teadus- ja tehnikapärandi kogumi. Riikliku tähendusega kultuurimälestiste nimekirjas on Lätis 1248 arhitektuurimälestist, 1481 arheoloogiamälestist, 2243 kunstimälestist, 39 territoriaalset ja linnaehituslikku mälestist ning 109 ajaloomälestist. Sealhulgas – 474 linnust, 1233 iidset matmispaika, 76 keskaegset lossi või nende varemeid, 126 mõisaehitist, 134 luteri kirikut, 48 katoliku kirikut, 33 õigeusu kirikut ja 29 tähelepanuväärse isiku elukohta. Maailma kultuuri- ja looduspärandi nimekirja on lülitatud Riia ajalooline keskus ja puhvertsoon.

Jobudel arenguruumi jätkub.

3 kommentaari:

Birks ütles ...

Kuna reisijuht paberkandjal müüki läheb?

piiiia ütles ...

projekt on sponsorite taga kinni hetkel

Anonüümne ütles ...

Kõigest muust ma veel saan aru aga miks kurjam peaks üks pohmas inimene minema hommikul kirikusse paha peaga - pattu kahetsema?

Neverever. Riia on muidu ilus koht neh.