24.2.07

16.2.07

Gypsy Voodoo

Laupäev oli eriline nii mõnegi asja poolest. Esiteks loomulikult seepärast, et ma sain üle kahe kuu toidupoodi minna ja arutult tarbida. Tuntud söödikuna kasutasin mõistagi seda võimalust ja seadsin sammud Eedeni Konsumisse. "Mis ripakil, see ära" ja "Võõrast vara nõrkemiseni" motode kõrval omab mingi elu põhitõdedes ka suurt tähtsust fakt, et kvantiteet on kõvasti olulisem kvaliteedist. Seega ei saa ma öelda, et ma kuhjasin oma toidukorvi kõike head-paremat - pigem ikka võimalikult palju ja odavat. Olin just oma toiduhunniku tippu lisanud paari odavaid sokke ja seadsin sammud kassa poole, sest tundsin, et korvi vedamisest ilmuda ähvardav song oli lähedal.
Mind peatas "kena" mustlasnaine, kes vehkis mu nina all saiaga ja seletas midagi väga kiiresti arusaamatus keeles. Veidi aja pärast eristasin juba sõnu "kõht tühi" ja "kaks krooni". Vabandasin viisakalt, kuna mul tõesõna ei ole mitte kunagi sularaha. Mispeale hakkas kääbusmutike kätega jubekiiresti liigutama ja mingeid kummalise kõlaga sõnu lausuma. Mustlane needis mind ära. Mingi kuradi kahe krooni pärast. Eks ta ole. Ootan huviga, mis juhtuma hakkab. Eriti kuna mind on terve elu niigi jälitanud selline ebaõnn, nagu oleks ma kuidagi oma sünnihetkel kõik Rakvere haigla peeglid purustanud.

Kõik mustlased on ühte nägu. Seega ei saa ma kindlalt väita, et tegemist on sama tädiga, kes mulle suvel ennustada tahtis ja minu keeldumise peale saatis mind jälitama oma alaealise poja, kes mul Konsumist koduni kannul kõndis ja täiest kõrist "Lits!" karjus. Minu reputatsioon Hiinalinnas on peale seda intsidenti vähemalt kõigutamatult paika pandud.

Panin täna 2 krooni rahakotti. Igaks juhuks. Toidupood pole enam turvaline - minu pühapaika on rüvetatud! Ja seda ma ei andesta.

Uute kohtumisteni(loodetavasti),
Nadja

10.2.07

Kriminaalne remondieri

Hoolimata sellest, et ma olen väga hoolas, täpne ja asjalik inimene, õnnestus mul ära kaotada puukuuri võti.

Asjaliku inimesena haarasin toast peitel-kruvikeeraja (mille ma muide operatsiooni käigus KA ära kaotasin) ja murdsin luku lahti. Õigemini lukk jäi kuuri seina külge, aga üks teine julla andis järele. Hetkel tundus nagu probleem lahendatud - uks lahti -> puud käes -> soe toas... Aga siis hakaks süda kripeldama. Pähe tulid igasugused mõtted. Mis siis kui homme on ka külm? Mis siis kui homme on ka külm ja puud kuurist ära virutatud? Mis siis kui puud kuurist ära virutatud ja terve järgmine nädal on külm? Või kuu? Või veel kauem? Ilmataati kätte ei saanud ja küsimused jäidki vastuseta.

Siis tuli jällegi meelde, et ma olen ju osav ja asjalik inimene.

Plaan on järgmine:
1. Leidsin sahtlist täiesti töökorras tabaluku KOOS võtmetega, mida varemalt oli kasutatud rattalukuna.
2. Erwinil tuleb ilmselt järjekordselt loovutada mõni oma väga kuul ja hip-hop kaelakett.
3. Peitel-kruvikeeraja on kadunud, aga õnnestus leida üks veidi pisem ristpeaga kruvikeeraja ja mälu järgi peaks mul kruve ka olema.
4. Astun kohe pilkasesse pimedusse ja asun kuurile uut lukku ehitama.

Kogu loo moraal - meil naabrivalve ei tööta, sest sireene pole kuulda ja keegi ei hooli, kas kuuriuksi avatakse võtme või kangiga. Kahju.

Edit:

Sitemgi meistrimees häbeneks silmad peast välja kui seda junni näeks, mis ma praegu oma kuuri ukse ette monteerisin....

6.2.07

Veel Humanitaarabist

Nagu me kõik teame on kuu algus. Kuu algus võrdub näljaga. Ja kuualguse nälg ei ole mingi harilik nälg. See on sedasorti nälg, kus sa kaalud tõsiselt organidoonurlust või pangaröövi. Vahepeal kummitavad sind geniaalsed ideed raha saamiseks, nagu telefoni pantimine jne. Aga üsna varsti avastad, et su telefon ei ole just kõige nõutum kaup siinpool Uuraleid. Siinkohal neelad uhkuse alla ja küsid 15 krooni avanssi, mida sa ei saa. Järgnevad appikarjed msnis. Justnimelt msnis, sest su kõned on juba viimased viis päeva võlgnevuse tõttu suletud. Minu õnneks on Tošal raha nagu ratsahobuse sitta ja lisaks sellele ka suur süda ning karmavõlg. Jah, kallis lugeja, ma sain suure õnnistuse osaliseks - humanitaarabi saabus, kui välk selgest taevast. Hinnalises pakis leidus:

*2 pakki Jüri pelmeene
*1 Selveri Borš
*1 Selveri Hernesupp
*550g Saare viinereid
*8 pakki erineva maitsega Roltoni kiirnuudleid
*1 purk Saku Zipi
*1 pudel keerulise nimega Ungari veini
*1 pakk LM lightsi

Ma ei suudagi vist sõnadega oma tänutunnet edasi anda. Seega lisan Toša auks pildi, mis eile tehtud sai. Pildistamine on vist ainuke asi, mis mõtted viimastel päevadel näljast eemale on viinud...

Tervitades,
Nadja